Recommended Post Slide Out For Blogger

12 Mart 2012 Pazartesi







RENKLERİN ANLAMI




Renk, bir dekorasyon öğesi olmaktan çok daha fazlasıdır. Doğada, böcekler, balıklar, kuşlar, çiçekler ve daha fazlası rengi kendilerini kamufle etmek için kullanırlar. Aynı şekilde renk sayesinde çiftleşecek eşlerini bulurlar ve hayatta kalmak için verdikleri savaşta yine rengin gücünü kullanırlar. İnsanlar ise bulundukları ortamı renklerle dekore ederler ve kendilerini ifade etmek istedikleri renklerde kıyafetler giyerler.  Kaç tanemiz farkındayız ki bir renk seçtiğimiz zaman aslında aynı anda içimizde nasıl hissettiğimizi ve ruh halimizi dışa yansıtıyoruz.  Büyük ihtimalle hiçbiriniz daha önce bunu hiç düşünmediniz. Araştırmalar gösteriyor ki, değişik renklerin, psikolojik, duygusal ve fiziksel olarak bize değişik etkileri var. İşte bu yüzden stresten şikâyetçiyseniz etrafınızdaki renkleri değiştirme zamanı gelmiş olabilir.



Stresi Renkle Yenmek:




Kırmızı: Stresi azaltmak için sakın bu rengi kullanmayın. Bu çok heyecan verici ve uyarıcı bir renktir ve genelde tutku ve dinçlikle özdeşleşmiştir. Bu rengi kendinizi çok enerjisiz hissettiğiniz bir zaman kullanmanız daha yararlı olacaktır.


 

Beyaz: Beyaz tazeliğin ve temizliğin sembolüdür. Beyaz renk tam beyaz olursa stresi yenmenize yardımcı olur. Kirli beyaz tonları içinizdeki karamsarlığı ortaya çıkartabilir.


Mor: Barışı ve bilgeliği temsil eder. Eğer mor rengi kıyafetler giyerseniz içinizdeki barışçıl kişiyi ortaya çıkartır. Bu renk ile bir mekân döşemek hem içten hem de dıştan stresle savaşabilir.


Yeşil: Yeşil dinlendirici ve sessizliği çağrıştıran bir renktir. İçinizdeki telaşı bitirecek dengeli ve uyumlu duyguları çağrıştırdığı için stresi azaltabilen bir renktir.


Sarı: Sarı, kırmızı ve portakal tonlarından daha yumuşaktır ve “güneşli ve neşeli bir hava” verir. Zaten stresle kolay savaşan pozitif bir yaşam tarzınız varsa ruhunuzu canlandırmak için şahane bir renktir.


Turuncu: Tıpkı kırmızı gibi, turuncunun da sakinleştirici bir etkisi yoktur. Onun yerine, turuncuda uyarıcı ve yoğun bir renktir. Kendinizi halsiz ve keyifsiz hissettiğinizde kullanabilirsiniz.


Pembe: Bu renk genelde yumuşak ve sakindir. Pembe rengin verdiği barış duygusu içinizdeki enerjiyi dengeler.












                                   






Mavi: Mavi sakin, barış dolu ve huzurlu bir renktir. Bu renk, stresle inanılmaz bir şekilde savaşabilir. En stresli zamanlarınızda mavi dekore edilmiş bir ortama girmek bile size bir anda kendinizi iyi hissettirir.






Siyah: Bu renk bazen çok baskın olabilir çünkü gücün ve zarafetin simgesidir. Aynı şekilde boyun eğmeyi de temsil edebilir. Ruh halinizi hem iyi yönde hem kötü yönde etkileyecek gücü vardır bu yüzden dikkatli kullanmanızı öneriyorum



                                            


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder